16 Ağustos 2011 Salı

Marsel Dimitrov'a Kaybetti

Marsel return oyunlarında oldukça etkisiz olduğu Cincinnati ilk tur maçında Bulgar genç raket Grigor Dimitrov'a 3-6/5-7 ile kaybetti. İlk sette servisini 3-2 gerideyken kırdıran Marsel, ikinci sette ise durum 5-5 iken servisini koruyamadı.

Elemelerdeki iyi performanstan sonra hayal kırıklığı oldu ama çok takılmamak lazım. Asıl hedef var şimdi önümüzde: Amerika Açık elemeleri. Marsel, eğer gerisindeki birkaç oyuncu kaybederse bu bir sonraki hafta açıklanacak sıralamada ilk 100'e kıyısından da olsa geri dönebilir. Geçen sene Amerika Açık'ta 0 çeken Marsel oradan alacağı puanlarla ilk 100'deki yerini daha da sağlamlaştırabilir. Hedef 2009 yılındaki gibi elemelerden ana tabloya gelip, orada da çok zor bir kura olmadıkça maç kazanmak olmalı. Elemelerde seribaşı olacak Marsel zaten. Elemelerin kuraları önümüzdeki pazartesi çekilecek ve maçlar da salı günü başlayacak.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Marsel Ana Tabloda

İElemelerin ilk turunda Devvarman'i iki sette gecen Marsel, ikinci macinda Hollandali Thomas Schoorel'i 7-6 6-3'luk setlerle maglup etmeyi basardi. Ilk sette set icin servis atarken servisini kirdiran Marsel, tiebreak'te tekrar kendini toparladi ve ikinci seti 2 kez servis kirarak daha rahat bir sekilde kazanmasini bildi.

Marsel ana tablodaki ilk tur macini bugun oynayacak Grigor Dimitrov karsisinda. 4 numarali kortta TSİI 18.00'da baslayacak ilk macin ardindan, ikinci sirada kortta olacak. Daha once kariyerinde Dimitrov ile hic karsilasmadi ama 2009 İIstanbul Challenger'da Dimitrov ile birlikte ciftlerde mucadele etmis ve finale yukselmisti. Yani tanidigi biri.

Dimitrov son zamanlarda pek formda degil ve Marsel kesinlikle buyuk sansa sahip. Kazandigi takdirde top 100'e geri donecegini de belirtelim. Haydi Marsel!

14 Ağustos 2011 Pazar

Foto: Cincinnati İlk Tur


Fotoğraflar: @olerafa

Marsel Cincinnati'de Turladı!

Marsel Montreal'de beklenen çekilme haberi gelmeyince Cincinnati'ye geçti ve burada elemelere katıldı. Montreal'e göre çok daha zor olan tabloda ilk turda geçen sene İzmir Cup finalinde karşılaştığı Somdev Devvarman ile oynadı ve maçını 64-76(3) ile kazandı.

Bir sonraki turda rakibi Schoorel. Sezon başında Federer ile yaptığı maç ile dikkat çeken Hollandalı oyuncu Nieminen'i eledi. Kolay maç olmayacak ama Marsel'e güveniyoruz.

Haydi Marsel!