26 Mayıs 2011 Perşembe

Marsel'den Haber Var!

Şurada.

Alıntılar;

''Bu turnuva ve maç benim için çok büyük tecrübe oldu. Daha iyi çalışıp, Türkiye'yi daha iyi şekilde temsil edeceğim''

Tabi ki!

''Rakibim çok dirençliydi. Bu maçı kazanacağıma emindim ama olmadı. Birkaç kez servis kırma puanından faydalanamadım. Maçın en önemli noktaları bunlar oldu. Biraz tecrübe eksikliğim vardı. Rakibim, zor anlarda daha iyi oynadı. Bundan sonra ben daha fazla tecrübe kazanıp, şanslarımı daha iyi değerlendireceğim''

Tecrübe kazanacağına inancımız sonsuz.

''Maçtan önce verdiği röportajda, kolay maç olmayacağını söylemişti. Onu daha önce Rotterdam'da yenmiştim. Lopez, bu maça hırslı çıktı''

Eh, rakip İspanyol, zemin toprak...

''Bu maçı kazanmak istemiştim ama olmadı. En az dördüncü turu görmek istemiştim. Seneye daha çok çalışacağım''

Canın sağolsun :(

''Son zamanlarda çok iyi oynuyorum. Özellikle servislerde çok geliştim. Bu turnuvada 50 ''ace'' attım, şu an servislerde liderim. Ancak kendimi daha çok geliştireceğim''

Wimbledon! Bekle Marsel'i!

Marsel bir kaç kez raketini fırlatmış maçta ama artık daha az yapacakmış, daha sakin kalacakmış. Biz de bunu bekliyoruz ondan zaten, sakin kalırsa servis kırma şanslarını da harcamaz hem.

Bir sonraki turnuvası da Queens olacakmış! Hey!

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Foto: Roland Garros 2. Tur





Biz Kazandık

G.Garcia-Lopez d. M.Ilhan 6-4/1-6/6-2/4-6/13-11

Maçı anlatmanın bir anlamı yok. Skor her şeyi anlatılyor zaten..

Çok şey kazandığımız bir maç oldu. Tüm dünya Marsel'in adını duydu, taktir etti. Ve Türkiye de...

Buraya biraz bu bloga neden başladığımızı yazayım. Hatırlarsınız bu yılın başında Marsel için işler beklenildiği gibi gitmiyordu. Russell ve ben üzülüyorduk, çünkü Marsel göründüğünden çok daha iyiydi aslında. Bu sonuçlar onun hakkı değildi, en azından biz böyle hissettik. Elden en gelir diye düşünürken sadece ona bir blog adayalım dedik. Belki insanlar tıklar Marsel'i tanır, belki Marsel görür, destek olur diye... Aslında mantıksız tabi ama insan bir şeyler yapmak istiyor.

Bugün hislerimizde ne kadar haklı olduğumuzu gördüğümüz bir gün oldu. Duyumlarımıza göre bacağının 2. sette morardığı maçta bunu skor tabelasından anlamanın mümkün olmadığı bir mücadele ortaya koydu Marsel. Son sette sayısız servis kırma puanını, rahat hareket edememesinin e etkisiyle kaçırdı. Umrumuzda mı? Değil.

Biz bugün çok şey kazandık. En başta umut kazandık. İnanç kazandık, sabırlı olmanın, çalışmanın karşılık getireceğini öğrendik.

Bu servislerle, bu sabırla ve azimle Wimbledon'da iyi şeyler bakliyoruz ondan. Haydi Marsel!

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Foto: Roland Garros

Niland maçından
Haas maçından

Marsel Kazandı!

Hey! Tommy Haas'ı 64-46-76(1)-64 iel geçti.

Haas'ın taktire şayan direnişiyle oldukça yakın geçen bir maç oldu. Marsel ilk sette 5-1'i buldu ancak seti ikinci servis atışında alabildi. İkinci sete break ile başlayan Haas oldu ancak Marsel 4 oyun üst üste alarak skoru 4-2'ye getirdi. Sonra 4 oyun arka arkaya alma sırası Haas'a geçti ve seti 4-6 kaybettik. Marsel üçüncü sette müthiş bir tie break oynadı ve dördüncü sette de Haas maçta kalmak için servis atarken servis kırarak maçı aldı.

Sırada G. Garcia-Lopez var.

Haydi Marsel!

22 Mayıs 2011 Pazar

Marsel Maça Hazır

Marsel'in blogundan alıntı;

"Marsel'in bacagindaki sislik 2 gün süren yogun tedavi sonrasinda indi. Dün çok hafif, bugünse Bogomolov ile ciddi bir antrenman yapan oyuncumuz yarinki maça hazir. Tüm ekip olarak, eger sakatligi nüksetmezse maçi kazanacagimiza inaniyoruz. Maçimiz yarin (Pazartesi) kort 17'de TSI ile 12.00'de baslayacak ilk maç."

Heeey!!