9 Nisan 2011 Cumartesi

Roma Kurası

Heyecanın biri bitiyor öbürü başlıyor!

Marsel'in Roma'daki tekler kurası şurada.

Monza'daki belalısı Beck tablonun diğer tarafında kalmış, bu sefer işi daha kolay gibi.

Bilin bakalım burada finale gitmesi ne anlama geliyor???

Haydi Marsel!

Marsel Çeyrekte Veda Etti

Marsel çeyrekte Beck'e 46-76(5)-16 ile kaybederek malesef Monza'ya veda etti.

Beck bu turnuvada iyi oynuyordu söylenenlere göre. Üçüncü sette Marsel'in tuhaf basit hatalar yaptığına dair duyumlar aldım. Maçı izleyen arkadaşlar yorum bölümüne yazabilirlerse müteşekkir kalırız. :)

Marsel'i Barcelona'nın oyuncu listesinde yakaladık. Geçen sene de bu turnuvada oynamıştı. Toprakçıların içinde kalmış Marsel...

Ne olursa olsun Marsel bu sene toprak sezonuna 2 galibiyetle başladı ki oynadıkça daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Göster kendini Marsel!

Ekleme: Ama Barcelona öncesi Roma Challenger'da olacak Marsel. Kurası da ha çıktı ha çıkacak...

6 Nisan 2011 Çarşamba

Marsel Monza'da Devam

Marsel, biraz önce sona eren ikinci tur maçında Rumen tenisçi Victor Crivoi'yi 6-2 7-6(4)'lık setlerle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finaldeki rakibi biraz sonra başlayacak Lukasz Kubot-Andreas Beck maçının galibi olacak. İki oyuncu da eski top 100 oyuncuları ama son dönemde sakatlık ve formsuzluk gibi sebeplerden dolayı düşüşteler ve toparlanmak istiyorlar.

Marsel'in maçını canlı yayın sayesinde izleyebildik. Maça servis kırarak 2-0'la başladı ama arkadan servisini kırdırdı. Bir kez daha servis kıran Marsel, bu kez avantajını perçinleyerek 4-1 öne geçti. İyi tenis oynamayı ve iyi servis atmayı sürdüren Marsel, setin sonunda rakibinin de basit hatalarının katkılarıyla bir kez daha servis kırarak 6-2 ile bitirdi seti.

İkinci setin ilk oyununda servis kırma puanı kurtardıktan sonra servis kırarak 3-1 öne geçti ama yine ilk sette olduğu gibi hemen arkasından servisini kırdırdı. Setin geri kalanında Crivoi servis oyunlarını rahat alırken Marsel oldukça zorlandı. 5-5'te çok önemli iki servis kırma puanını kurtaran Marsel, tiebreak'i 7-4 kazanarak maça noktayı koydu.

Knittel maçından daha iyi oynadığını söyleyebiliriz. Özellikle ikinci setin ortalarına kadar az basit hatayla, iyi return'lerle ve çok iyi servislerle rakibine göz açtırmadı. Maçın sonlarına doğru hafif bir düşüş yaşasa da tiebreak'i zorlanmadan kazanmasını bildi. Marsel burada final oynadığı takdirde çok büyük ihtimalle Roland Garros'a ana tablodan girecek. İki maça daha ihtiyacımız var. Haydi Marsel!

5 Nisan 2011 Salı

Marsel Çiftlerde Yok

... bildiğiniz yok.

Bugün çiftler maçını bekledik ama oynanmadı. Programda Pospisil-Olaso maçından sonra görünüyordu. sonra yarının programına baktığımızda Battistone-Huey çiftinin Reister-Robert ikili ile oynacağını gördük.

Umarız bir sorun yoktur... Marsel yarın teklerde merkez korttaki 3. maçta oynayacak. Maçlar 11'de başlıyor.

Marsel? Orda mısın???

Ekleme: Rosol hastaymış meğersem.

4 Nisan 2011 Pazartesi

Amerika'dan Görülmemiş Fotolar

Marsel evine dönünce web sitesine yeni fotolar eklemiş.















Video: Marsel Bag Challenge!

Marsel'in Çiftler Kurası

Marsel yarın çiftlerde oynayacak. Kurası şurada.

Rosol ile takım oluşturmuş ve ilk turda Battistone ve Huey'den oluşan takımla oynayacaklar. Battistone şu garip raketli adam.

Haydi bizim takım!

Marsel Galibiyetle Başladı!


6-4 3-6 7-6(5)!

Russell maçın sonunu yakalamış. Dediğine göre Marsel 5-5'te 15-40 geriye düştükten sonra çok iyi puanlar oynamış. Hatta sonraki oyunda 15-30'u da görmüş ama tie-break ile bitirmiş.

Rakip Crivoi veya Ianni olacak. Yarın tekler maçı yok.

Devam et Marsel!