6 Nisan 2011 Çarşamba

Marsel Monza'da Devam

Marsel, biraz önce sona eren ikinci tur maçında Rumen tenisçi Victor Crivoi'yi 6-2 7-6(4)'lık setlerle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finaldeki rakibi biraz sonra başlayacak Lukasz Kubot-Andreas Beck maçının galibi olacak. İki oyuncu da eski top 100 oyuncuları ama son dönemde sakatlık ve formsuzluk gibi sebeplerden dolayı düşüşteler ve toparlanmak istiyorlar.

Marsel'in maçını canlı yayın sayesinde izleyebildik. Maça servis kırarak 2-0'la başladı ama arkadan servisini kırdırdı. Bir kez daha servis kıran Marsel, bu kez avantajını perçinleyerek 4-1 öne geçti. İyi tenis oynamayı ve iyi servis atmayı sürdüren Marsel, setin sonunda rakibinin de basit hatalarının katkılarıyla bir kez daha servis kırarak 6-2 ile bitirdi seti.

İkinci setin ilk oyununda servis kırma puanı kurtardıktan sonra servis kırarak 3-1 öne geçti ama yine ilk sette olduğu gibi hemen arkasından servisini kırdırdı. Setin geri kalanında Crivoi servis oyunlarını rahat alırken Marsel oldukça zorlandı. 5-5'te çok önemli iki servis kırma puanını kurtaran Marsel, tiebreak'i 7-4 kazanarak maça noktayı koydu.

Knittel maçından daha iyi oynadığını söyleyebiliriz. Özellikle ikinci setin ortalarına kadar az basit hatayla, iyi return'lerle ve çok iyi servislerle rakibine göz açtırmadı. Maçın sonlarına doğru hafif bir düşüş yaşasa da tiebreak'i zorlanmadan kazanmasını bildi. Marsel burada final oynadığı takdirde çok büyük ihtimalle Roland Garros'a ana tablodan girecek. İki maça daha ihtiyacımız var. Haydi Marsel!

2 yorum:

orion dedi ki...

Beck iyiydi bugün. Her iki sette de set için servis kullanırken kırdırdı ama setleri kazandı yine. Zor maç olur çeyrek final.

Russell dedi ki...

evet, ikinci sette özellikle 5-1'den sonra çok fena düşüşe geçti ama özellikle servisi ve forehand'i çok güçlü göründü. beck, bu anlamda hep sıkıntılı. önde olduğu setleri, maçları verebiliyor sıkça veya yakın geçen maçları sık sık kaybedebiliyor. marsel de son zamanlarda çok yakın geçen maçlar kazandı ve güveni gayet yerinde. eğer maçı oyun anlamında yakın tutmayı başarabilirse, bu farktan yararlanabilir. zira sadece oyun olarak baktığımızda, özellikle de toprak kortta, marsel'in beck'i yenmesi zor. ama bu maçı kazanırsa final yapacağına eminim marsel'in. her şeyden önce güzel maç olacak.