19 Mart 2011 Cumartesi

Marsel Miami'de

Marsel'in calistiricisi Can Uner, facebook sayfasina Marsel'in ekibinin Miami'de oldugunu yazmis.

Ayrica ilk eleme macinin Pazartesi oynanacagi bilgisini de vermis.

Eleme kurasi Pazar aksamina kadar cikmis olur.

Bol sans Marsel!

Siralama Durumlari

Marsel bu hafta 20 puan aldi. Siralamada kendinden onde bulunan isimlerde de ciddi bir oynama olmadigi durumda (takip edemedim, evet) Haider-Maurer'in (bildigimiz Haydar) onunde 115 numaraya yerlesmesi lazim.

Bu ay ve onumuzdeki ay koruyacagi puanlara bakinca nispeten icimizi acan bir manzara goruyoruz. Miami'de korumasi gereken 41 puan var, bu ciddi bir rakam. Fakat bunun haricinde Nisan ayinda Barcelona'da koruyacagi 10 puan disinda ciddi bir yuku yok gibi gorunuyor. Mayis ayinda ise challenger turnuvalarindan 60 puan var korumasi gereken. Yani onumuzdeki iki ay icin 111 puan demek bu.

Bu 111 puanin 20'sini Le Gosier'de karsilamis gibi oldu. Cunku gene senenin Mart ayindan koruyacagi puan yok su an. Marsel'in toprakta giderek daha iyi oynamasina da guvenerek toprak sezonu yaklasirken sirlamada tekrar ilk 100'u gorebilecegini dusunuyorum ben. Wimbledon icin bu onemli. Marsel'in Roland Garros'a dogrudan ana tablodan gitmesi ise su an icin mumkun gorunmuyor. Wimbledon icin durumun Mayis'in ilk haftasinda belli olacagini dusunursek, onumuzdeki 1 ay cok cok onemli.

Haydi Marsel!

18 Mart 2011 Cuma

Foto: Le Gosier'den

Marsel Ceyrekte Kaldi

Dun Stephane Robert ile yaptigi maci 63-62 kaybetti Marsel. Demek ki Robert Marsel'e ters geliyor, daha once de iki kez kaybetmisti bu isme. Aynen James Ward gibi.

Fazla zaman kaybetmeden Miami'ye hazirlanacak Marsel. Bu turnuvayi ise boylelikle 20 puanla kapatmis oldu

17 Mart 2011 Perşembe

Marsel'in Guadeloupe Fotosu (Duclos Karşısında)

Marsel Çeyrek Finalde!

Blog uğurlu geldi diyebiliriz Marsel için. Duclos maçını kazanması normaldi ama Kamke'yi yenmesi sürpriz ve anlamlı oldu. İlk seti 7-4'lük tie-break ile hanesine yazdıran Marsel, ikinci seti de 6-3 alarak çeyrek finale yükseldi sezonun ikinci galibiyetiyle.

Çeyrek finalde rakip Pablo Andujar veya Stephane Robert olacak. Sert kortlarda çok kötü olan Andujar'ı tercih ederim ama ikisine karşı da favori olur ve bu özgüvenle bu maçı almasını da bekliyorum. Maçı yarın oynanacak. Saati henüz belli değil.

16 Mart 2011 Çarşamba

Marsel Teklerde Devam Ediyor

Marsel teklerde ilk tur maçını kazandığı bu haftada çiftlerde partneri Mina ile 64-75 ile mağlup oldu. Sağlık olsun, dün zaten yağmurun da etkisiyle yoğun bir programı olmuş anlaşılan.

Bugün Kamke ile oynayacağı maç ise yerel saatle akşam 5'te 6 nolu kortta başlayacak.

Marsel'den Sezonun İlk Galibiyeti!

Bu hafta Le Gosier turnuvasında oynayan Marsel, sezonun ilk galibiyetini sonunda almayı başardı. İlk turdaki rakip Kanadalı Pierre-Ladovic Duclos idi. Yağmur engeline takılan maç biraz geç başladı. Maç boyunca skor gelmediği için maçın nasıl geçtiğini bilmiyoruz ama sonuç güzel: 6-2 6-4.

Eğer yağmur müsaade ederse Marsel birkaç saat sonra partneri Gianni Mina ile çiftlerde de ilk tur maçını oynayacak.

Teklerde ikinci turdaki rakip ise Tobias Kamke. Bu maç oldukça kritik. Eğer Marsel bu maçı kazanmayı başarırsa çeyrek finaldeki rakibi çok daha kolay olacak...

Sezonun ilk galibiyeti için kocaman bir tebrikler. Umarız o üzerindeki stresi atmıştır artık.

14 Mart 2011 Pazartesi

Marsel'in Ciftler Kurasi

Marsel bu hafta ciftlerde de oynuyor. Kurasi burada.

Partneri Fransiz Gianni Mina. Hani su gecen sene Nadal ile Fransa Acik'ta ilk turda mucadele eden, yuz hatlari ile de Monfils'e benzeyen genc. Tekler kurasinda da wild card ile oynuyor ve Marsel'in tarafinda bulunuyor tabloda.

Marsel ve Bebek Monfils'e basarilar!

13 Mart 2011 Pazar

Le Gosier Kortları

Marsel'in bu hafta oynayacağı kort... Indian Wells'teki kortlara çok benziyor, aynısı olabilir... Hava güzel görünüyor adada. Güneşli ve 29 derece...

Marsel'in Kurasi - Guadeloupe

Iste burada!

Marsel seri basi degil cunku tablo cok iyi gordugunuz gibi.

Ilk turda yine bir Kanadali olan Duclos ile oynadiktan sonra ilk turu bye gecen Kamke ile oynayacak.

Basarilar Marsel!