19 Mart 2011 Cumartesi

Siralama Durumlari

Marsel bu hafta 20 puan aldi. Siralamada kendinden onde bulunan isimlerde de ciddi bir oynama olmadigi durumda (takip edemedim, evet) Haider-Maurer'in (bildigimiz Haydar) onunde 115 numaraya yerlesmesi lazim.

Bu ay ve onumuzdeki ay koruyacagi puanlara bakinca nispeten icimizi acan bir manzara goruyoruz. Miami'de korumasi gereken 41 puan var, bu ciddi bir rakam. Fakat bunun haricinde Nisan ayinda Barcelona'da koruyacagi 10 puan disinda ciddi bir yuku yok gibi gorunuyor. Mayis ayinda ise challenger turnuvalarindan 60 puan var korumasi gereken. Yani onumuzdeki iki ay icin 111 puan demek bu.

Bu 111 puanin 20'sini Le Gosier'de karsilamis gibi oldu. Cunku gene senenin Mart ayindan koruyacagi puan yok su an. Marsel'in toprakta giderek daha iyi oynamasina da guvenerek toprak sezonu yaklasirken sirlamada tekrar ilk 100'u gorebilecegini dusunuyorum ben. Wimbledon icin bu onemli. Marsel'in Roland Garros'a dogrudan ana tablodan gitmesi ise su an icin mumkun gorunmuyor. Wimbledon icin durumun Mayis'in ilk haftasinda belli olacagini dusunursek, onumuzdeki 1 ay cok cok onemli.

Haydi Marsel!

Hiç yorum yok: